Våren är här!

Äntligen är våren här och man verkligen känner de. 14 grader i skuggan och 25 i solen, dessvärre blåser de alldeles för mkt idag.

Årets första maskros dök upp igår och gräset har börjat våga sig fram. Nu vill man bara att snön ska försvinna och att de ska torka upp så man kan sätta igång rejält me vallningen.

Valparna växer så de knakar och är nu inne på sin 13e vecka, mer och mer börjar deras personligheter växa fram och man ser att Star är en väldigt lätt och tillgänglig valp, Nick är busigare livligare och valpigare och Nikita är en liten försiktig valp.

Funderar starkt på att ta ut dom en sväng till fåren ikv och se hur dom reagerar denna gång ;)

Nu är de dags att väcka upp min älskling och sen mata valparna

Påskiga kramar


Mitt nya liv med en golvmopp

Ja nu skulle man kunna tro att jag akut bytt ras till nån liten trasselsudd men så är inte fallet. Har kommit fram till efter en del eftertanke att jag faktiskt spenderar mest tid med golvmoppen nu mera. Är de inte valparna som har pissat inne så är de 5 hundar som kommer in rusande från den blöta gräsmattan. Men inte mig emot då moppen är en perfekt vän, säger aldrig emot, blir aldrig sur, arg eller besviken och lyssnar alltid. Ja inte finns de mkt att klaga på då inte. Så vi höjer ett glas förgolvmoppen och borde nog oxå införa Golvmoppens dag i kalendern!

Ca 4 grader och regnigt ute och kallt inne, försöker värma mig över en kopp kaffe i väntan på att valparna ska göra de dom behöver. Denna dag är perfekt för att dum glo på dåliga program och vad passar bättre än The real housewive of New York. Tycker de är helt otroligt när kvinnan säger -Älskling jag behöver ett plan, de ska inte vara billigt. En annan är ute och shoppar med sin man, 23 plagg senare och ett väldigt högt 5 siffrigt belopp nästan 6 siffrigt belopp så frågar mannen om hon är nöjd, svaret blir då -Visst älskling behöver jag ens svara. Sen får hon frågan av sin man, kan jag få en puss? En snabb puss som knappt hinner ta får han. Så fruktansvärt otacksam kvinna, är konstigt att de finns så otroligt bortskämda människor som inte gör nått för de heller.

Själv kände jag för att unna mig något riktigt uppiggande igår och vad passar då bättre än en bh och matchande trosor i klatschig färg?! Slänger in en bild på den underbart våriga pralinen..




Nu vill vi ha vår så man blir lite brun, då blir de ännu snyggare me turkost :)


Jouren på helgen

Ja idag bar de av till Djursjukhuset och jag kan säga att de var inte billigt. De hela började med att Nick kissade ca 10 ggr på 1 timme utan att dricka så mkt vatten. Jag väntade tills idag med att ringa veterinären, bara samtalet kostade 200 kr.

Vi kom överrens om att avvakta då han var relativt pigg iaf. Bara 1 timme senare märkte man att han hade otroligt ont och bara vankade av och an, ringde tillbaka till veterinären och ytterligare 200 kr. Vi bestämde att vi skulle komma in med honom och ett urinprov och de kan jag säga att ta ett urinprov på en 11 veckors valp var då inte lätt.

Sen var de bara att packa in mig, Nick och Patrik i bilen. Rastat Nick, tagit med bur så han inte skulle kissa ner bilen den korta stund vi skulle in på Maxi och sen värmesäcken som lidrade den värsta smärtan. Väl på vägen gick allt rätt smidigt tills vi kom till Djursjukhuset, där var de låång väntan. Veterinären klämde lite på magen, tog temp och kollade på urinprovet i mikroskåp, fint tänkte jag de blir nog inte över 1500 kr iaf. Provet visade tack och lov inget och han kunde inte riktigt förklara vad felet var. Kostnaden för detta kalas landade på 2159 KRONOR!!! Höll på att tappa hakan totalt!!!

Så en del tankar gick ju såklart genom huvudet vad som kunde vara fel, men de böhvde vi inte fundera länge på. Väl hemma sket han ner hela hallen och en bra bit in i huset, så slutsatsen av de hela är att han helt enkelt hade förstoppning den lilla stackarn. Så ett väldigt dyr besök för ett mindre problem. Nu är han piggare än nånsin så de är skönt att ha tillbaka den lilla rackaren.

Kvällen spenderas i lugnets tecken då dagen var som den var. Riktigt god midda bestående av grillad pepparbiff, foliepotatis och massa gott till de o go-vinet.



''En kurva är bara en transport till nästa raksträcka''


April, april din dumma sill

1 april och tiden fullständigt bara rusar iväg. Snön vräker ner och inne ångar kaffekoppen, valparna leker ovanligt lugnt och de stora hundarna vilar i varsitt hörn. Tänker tillbaka på de senaste månaderna och ler nöjt för mig själv. Allt jag hunnit vara med om, resan började 15 november med att skicka ner Patrik och Ninja till Mikaela och Jake. Efter de har de rullat på och tiden bara sprang iväg. Plötsligt var de julafton och Ninja var riktigt tjock, förberedelserna började och 16 Januari kom 7 små gryn till världen.


Jack var först ut och bråttom hade han sen var Tayson, Jay och lille Nick på tur efter dem kom min lille Star och ett lite längre tag efter kom lilla Nikita smygande, sist men absolut inte minst kom då Jess med en viss starthjälp. Kommer ihåg de precis som om de var igår. Då kändes de som att 2 månader skulle vara en låång tid, jag kommer ha så mkt tid me de små att lära känna, socialisera och så vidare. Tvärt hade 7 veckor gått och de var snart dax för att skicka iväg dem. Först ut var Jay som Nina kom och hämta för alla andra, de fick bli min första prövning och mjukstart. Sen var de lille Jess tur och de kan jag säga var lättare sagt än gjort, hade aldrig träffat Olivia. En toppen tjej visade de sig att hon var och så hade hon ju faktiskt en kusin till Ninja. Jess tyckte inte om ideén om att följa med så han vände och sprang allt han kunde tillbaka. Kan utan tvekan säga att de skar i mitt hjärta och bara av att sitta och skriva dessa rader ger mig tårar i ögonen och en klump i halsen. Nu har han de jättebra och så även jag. Tayson var oxå riktigt svår att bli av med och trots att han hade fått lära känna sin familj riktigt bra före så rann tårarna och oron infann sig. Åkte och hälsade på honom kvällen efter han flyttat och hann skulle inte ens så mkt som kollat åt mitt håll. Både tråkigt och skönt på ett sätt.


Jack flyttade igår och de var ett av de jobbigaste avskeden jag vart med om. Trots jag vet att han kommer få de så bra och jag är välkommen dit när jag än vill för att hälsa på. Men han var speciell och jag ångrar mig i de tysta att jag inte valde att behålla honom. Egentligen hade jag nog viljat ha både Jack och Star men vet innerst inne att jag aldrig kunnat ge bägge bra liv då träningen tar så mkt tid. Hur som helst så kommer Dan och Ingegerd få världens finaste valp/hund och han ett kärleksfullt hem. Dock är Jack den valpen som jag aldrig vill tappa bandet till då han är den han är. Får hoppas på att han är lika fäst vid mig som Ninja är vid sin uppfödrae Dalle.



Jag är oerhört tacksam för alla som hjälpt mig så jag fått denna möjlighet att förverkliga en dröm, nu är de upp till var och en att göra de bästa av denna chans. För jag vet att detta kommer bli riktigt spännande hundar att träna med mkt kapacitet.


Började träna Star idag, sitt fick bli de första och hade totalt glömt hur lättlärda de är vid 10 veckors ålder. Efter bara några försök så sitter de i huvet. Mormor kom upp ett tag efteråt och utan att tänka sig för när de hoppar säger hon sitt och naturligtvis sitter Star. Mäkta stolt jag är över min underbara valp!!!

Helgen ska spenderas med Patrik och alla hundarna, blir grillning och div annan aktivitet, men ganska lugnt då min rygg inte klarar för mkt påfrestning.



 Kvinnor gör inte narr av män - de flesta män är gör-de-självare.''


RSS 2.0