Världens bästa fästman

Ja kan man säga nått annat än att jag har världens bästa fästman?! Tack vare min handyman så har han fixat till bilen min så idag gick den igenom ombesiktningen och nu är den fit for fight och redo för sommaren. Kan andas ut för nu!

Efter en tidig morgon på besiktningen och en underbart härlig morronpromenad med boppisarna så blev det jobb för min del naturligtvis gratis så som vi brukar göra för varandra. Kan ju inte lämna mamma på Valborgsmässoafton med 3 butiker och inventering, och när man inte är tvungen att jobba så är det väldigt enkelt och tiden går fantastiskt fort. Dock tycker inte kroppen att det är lika enkelt och roligt men jag är ju inte heller riktigt känd för att lyssna på kroppen.

Kvällen kommer att spenderas i lugnets tecken med familjen, grillning och riktigt go mat. Tyvärr så har det börjat blåsa en hel del så blir då ingen majbrasa för våran del (kan behövas skoteroverall och underställ isf).

Nu är det dax att få iordning sig själv så man får piffa till sig lite :)

Trevlig Valborg!!

23 dagar kvar

Dagen börjar i lugnets tecken tackvare denna fantastiska foglossning. Tror jag kommer bli totalt knäpp av att inte kunna sova, för nu börjar det bli ganska jobbigt och inte blir man piggare heller. Tog en härlig blöt morgonpromenad i skogen me hundarna och trots att jag inte njöt nå vidare av den så är dom nöjda och belåtna för stunden och sover lugnt i varsitt hörn. (Tills jag drar igång med snabeldraken vill säga)

Blev en riktigt sen kvällshandling igår kväll på Ica Maxi och deras insperationskväll. Och de må jag säga vilket bra initiativ. Uppdukade långbord, med snittar, tårta, dryck mm. Dessutom hade dom Makeup artister för både Isadora & Loréal och hårstylist på plats. Konferencieren bjöd på underhållning och skötte sig helt utomordentligt och sist men absolut inte minst så var mamma på blomavdelningen där hon tillverkade buketter och svarade på kundernas frågor. På alla glada människor och trevlig stämmning så gick nog detta hem hos de flesta och man får verkligen hoppas att dom tänker göra om detta fler gånger. Tummen upp där Ica Maxi!! :)

Nu börjar det nog bli dax att ta sig i kragen och städa lite, med fyra hundar en gräsmatta som liknar en swimmingpool mer så finns det gott om sand, lera och torkat gräs i hela huset..


Hur underbart det skulle vara att ha en Riktig Hjärna, som kunde tala om saker och ting för en.

~Nalle Puh~

24 dagar kvar

Fantastiska torsdag, har äntligen fått lämna in bilen på byte av rutan så nu kankse jag kommer kunna köra utan att göra mig 1 dm längre eller en kortare. Gäller att passa på att fixa upp bilen innan bebben kommer, så allt sånt oxå är klart. Så i helgen blir det lite mera bilfix men då är det allt min underbara Patrik som ska få hugga tag i den. :)

Efter en stressig och tidig start på morgonen så blev det en sväng till jobbet, har ju väldigt svårt att hålla mig borta från jobbet så åkte för att hjälpa mamma några timmar och det passar mig alldeles perfekt att få komma ut och pyssla lite i min egna takt.

Har hittills varit en ganska fin dag med sol och man börjar faktiskt tro på att de kanske blir någon slags vår till slut men ska väl säkert komma mera snö eller regn i natt så man ska nog inte hoppas på för mycket ;)

Näe nu ska jag försöka få till någon slags middag åt familjen så mamma hinner tillbaka till jobbet för Insperationskväll och mingel på Ica maxi.








Livslusten vart tar du vägen med bara 25 dagar kvar?..

Ja dagarna rullar på och jag får fortfarande inte det jag egentligen skulle behöva få gjort för mig och bebben. Känns som att efter alla sömnlösa nätter pga foglossning och all annan smärta så tappar man motivationen och lite utav livsgnistan. Tror säkert att många tycker det är konstigt att man tappar livsgnistan när man är höggravid och har allt fantastiskt att se fram emot, men dessvärre så är inte en graviditet lika fantastiskt som alla försöker få en att tro. För vem berättar om all smärta, yrsel, huvudvärk, trötthet, sömnlösa nätter (i månader), magproblem tack vare järnbrist, ja listan kan göras lång. Och när allt är nog tungt så ska man mer eller mindre måsta hävda sig och kriga mot försäkringskassan. Det är mer än en gång som jag sitter och funderar över hur kroppen ska orka sig igenom en förlossning när det varken finns tid att vila och sömnen lyser med sin frånvaro. Dom runt omkring förösker ju naturligtvis vara stöttande och så vidare men ingen kan göra nått. Ända som funkar är sömntabletter och starka smärtstillande och sånt kan man ju räkna bort ganska snabbt.

Så en sammanfattning av allt är kan jag tycka att många ger blivande mammor väldigt mycket falska förhoppningar, för när man vaknar upp i månad 4 och inser att man spytt konstant sen början och när illamåendet går över ja då kommer ist foglossningar som ett brev på posten. Och man har ett jobb lämpligt för en karl ja då kan man bli mer eller mindre ganska trött och uppgiven.

Hojja vad jag känner mig negativ när jag tänker efter men skulle nog behöva en rejäl spahelg men det är nog vädigt långt borta om inte ett mirakel skulle inträffa :)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.

~Nalle Puh~





26 dagar kvar

Dagen spenderas i nervositetenstecken, har nämligen besiktning av bilen idag.. Så nu är det bara att hålla tummarna att den vill gå igenom och om 2 veckor ja då är de vovvarnas tur att åka på röntgen, vacc och 1-års kontroll.
Har ett svagt minne att jag skrek till och var nära att skalla Patrik imorse mitt i en dröm. De är gånger som dessa då man inser att några veckors vila på nått trevligt spa med allt betalt inte hade vart helt fel. Kanske borde lägga fram det som förslag.
Dax för morgonpromenad med vovvarna och sen försöka bli färdig för avfärd mot stan och bilens dom..

Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig.
Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.

~Nalle Puh~

Nyförvärven & förskingringskassan

Precis som jag trodde så gick besiktningen totalt åt skogen och när man har som sämst ekonomi eller behöver spara pengarna till en liten krabat på väg så måste man fixa bilen för alldeles för många tusen lappar... Finns det ingen vänlig själ som vill donera en större summa pengar till mig?! Så när man då tror att nu blir de inte värre då får jag reda på att fk = förskingringskassan som tidigare sagt att dom börjat handlägga min havandeskapspenning inte ens har registrerat den. Det är ta mig fan inte klokt hur detta land fungerar.. Eller snarare inte fungerar!

Nu när det verkligen är botten så tar jag mig en ordentlig titt på våra nyförvärv med en kopp kaffe och lite gott fika.

Orkidéen är verkligen en blomma som man inte kan få nog av, så fascinerander med sina fantastiska blommor. Så har blivit ett par nya senaste månaden :)




















Ingen kan vara nere med en ballong!

~Nalle Puh~



27 dagar kvar

Ja nu har jag äntligen lyssnat på kroppen vilket jag egentligen borde ha gjort för flera veckor sen. Överlämnade jobbet åt mamma i torsdags och tog mammaledigt. Så nu handlar det om att få iordning allt, vila upp sig och förberedning för det som komma skall.

För nog tyckte jag att jag hade koll på allt som skulle finnas och saker som är bra att ha gjort och veta men konstigt nog så är det ändå en massa som kommer över en hela tiden. Så nu är det bara att börja skriva listor.

När jag sitter här vid köksbordet och tittar ut när de snöar och tänker tillbaka till förra året, då var det i princip ingen snö kvar och mellan 15-20 grader under dagarna. Nu har snön mer eller mindre vräkt ner i en veckas tid och jag kan inte tänka mig att den ska hinna bort innan första maj. Kanske blir den kortaste våren och längsta hösten på väldigt många år..

Nä nu är det dags för en promenad med hundarna och sen ta sig i kragen och börja ordna med saker och ting, sedan det fantastiska uppgiften, vad ska vi äta till middag?!



När du tittar på dina båda tassar, behöver du bara bestämma dig för vilken som är den högra, sedan kan du vara säker på att den andra är den vänstra.

~Nalle Puh~

RSS 2.0