Vilken helg!

Ja helgen är över och har vart helt underbar. Ingela hälsade på och Patrik kom hem. Har hunnit med lite shopping, jobb, mys och även massa besök. Nu vill jag bara att de ska bli nästa helg så han får komma hem igen, var en tung morgon när han var tvungen att åka upp igen.

Dragit på mig en ny förkylning igen så får se hur den artar sig, kan hittills knappt ta på mig kläderna själv så snart behöver jag allvarlig hjälp tror jag.

Morgon dagen börjar med ny hårfärg och sen jobb mellan 12-16 så borde inte vara så svårt att pallra sig upp och fixa 4 timmar. Hade behövt fixa nå delar till bilarna oxå men de får bli ett senare projekt.

Valparna fick för första gången prova på att vara ute i snön i helgen och de var rätt konstigt tyckte dom. Nu vill man bara ha dom ute hela tiden så dom får vänja sig. Nu är de bara lille Jess som söker ett nytt hem så hoppas att jag hittar ett riktigt underbart hem till min lille kämpe.

Oj vilka vårkänslor jag fått idag, har vart ute o letat vårkläder hela lunchen men hittade bara 1 tröja jag inte ens fixat att pröva. Så nu får mamma agera påklädare ikväll så vi får se den på.


''Se nu tittar lilla solen in igen''


7 små...

Hmm.. Känns inte snällt att kalla mina 7 små valpar för Djävlar men just nu så kan jag inte säga mkt annat. Snart 6 veckor och dom försöker fullständigt göra livet extra jobbigt för mig. Trodde väl aldrig att nån av dom skulle försöka ta sig upp för trappen, men mkt riktigt när jag sitter och dricker en kopp kaffe så ser jag till min fasa Jess halvägs upp för trappen och får kasta mig över grinden och hämta ner honom. Förutom trappen så får alla kablar sig en omgång så nu har vi arrangerat så dom är käckt upphängda på väggarna.

Trots alla påhitt så är de ju ändå mattes små charmtroll så dom kommer undan me precis allt.

Ikväll så kommer Patrik äntlingen hem och som jag längtat. Blir att hämta honom vid tåget kring 22. Så nu blir de lite ordning återställt över helgen. På lördag kommer Ingela och ska stanna till på söndag, trevligt att få träffa henne lite oxå länge sen sist.

Nu är de hög tid att göra lite nytta och sen sluta.


Valpar + Chokladtårta = Lycka

Igår så kikade Lotta med familj förbi och spanade in valparna och som de flesta valpköpare ville dom ha allihopa. Men lille Tayson som dom valde första gången fick de bli. Tror allihop kommer trivas jättebra med varandra. Så nu är de bara den eviga väntan för dom innan han flyttar.

Möttes av en trevlig syn när jag klevv upp på morgonen. Valparna hade tagit sig genom grinden ut i hallen och rivit ner både en lampa i fönstret och blommor. Men irriterad kunde man inte bli när de små änglarna ligger och sover, kikar upp och blir överlyckliga när dom ser att man vaknat. Dessa små kommer undan med precis allt!

Sovit 1 natt på 5 dygn och satan så trött jag är, känner att nog äre bara luft man lever på just nu. Men energin som finns den blir allt tilldelad valparna. För där finns inget ''jag är trött''. Gett upp allt vad sminka bort tröttheten och fixa håret heter, kommit fram till att de bara blir värre med de.

Om nån känner för att göra mig riktigt glad så får ni gärna baka mig en riktigt fet chokladtårta då blir jag nog mig själv ett tag =)


Nu är vi 5 veckor

Nog kan man ju då säga att jag är gode förbannat less.. Ibland funderar jag varför jag dumt nog inte gick med i facket, tyckte då att de var för dyrt med nästan 700 kr då man knappt har råd att betala räkningarna. Nu i efterhand så kan jag inte säga annat än att jag är fullständigt från vettet. Morgondagen spenderas förmodligen med att ringa A-kassan och arbetsförmedlingen. För nu ska de tame fan bli ordning på torpet eller kanske skulle säga ''bunkern''. Blir bara mer och mer motiverad till att ta upp Forever Living igen, där kunde man känna sig relativt trygg iaf.

I valplådan går de framåt med stormsteg, valparna har börjat dricka, äta rejält och även gnaga på lite ben. Är så otroligt söta. Jack som är mest nyfiken går inte att hålla kvar i lådan, så när alla sover smyger han sig iväg och kommer in till oss i köket. Ninja i sin tur har nu börjat uppfostra sina små, de passar sig inte att bete sig hur som helst nå längre.

Fick ett rätt suspekt samtal igår kväll där en kvinna ville köpa en valp. Börjar med att presentera att jag har 4 barn i olika åldrar, vi är mkt i stugan och är väldigt aktiva på så sätt. Vi håller inte på med vallning eller liknade.. Och vi har inte tid att träna hunden heller så de är som sällskapshund. Men näe tack sa jag med en ganska förvånad ton skulle jag tro. Ska man köpa Border Collie så bör ma verkligen veta vad man ger sig in på och hur mkt arbet som behövs.
Huvva jag ryser av såna människor..

Tänkte försöka få upp nå nya bilder på bloggen ikväll eller imorrn.

Nu är iaf namnen bestämda och de blev tillslut:

Jack
Jess
Jay
Nikita
Nick
Star
Tayson

Tanken från början var att döpa alla på J efter Jake och N efter Ninja men kände att jag inte kunde döpa om Star som fått heta så från början och Tayson ville hans familj att han skulle få heta.  

Nu är de bara att fokusera på att göra denna dag så bra som möjligt trots att Patrik börjar jobba borta igen.

Over and out from tha ''Bunker'', Hahaha


Äntligen leksaker

Idag kunde jag inte hålla mig längre. Valparna levde om så jag tror dom hade kunnat väcka en död. Så beslöt mig för att släppa ut alla i hallen och ge de små liven några leksaker, de klassiska knutarna blev väl uppskattade och Nick aka björnen var först på dom. I deras fall gäller minst kommer först.

Fruktansvärt långsam dag efter 4 sömnlösa nätter känner jag mig som ett lik och bedriften att le sparar jag in på en hel del.

En del förändringar när nya schemat kom igår så nu blir de att spendera sin lediga måndag me att ringa A-kassan. Kan ju bara sammanfatta allt som att jag är så fruktansvärt jävla less och förbannat trött på allt jävla svammel. Tror jag framöver kommer måsta börja skriva ut * ist för alla svordomar som nog kan råkas åka ur..

Nu strax slut för idag, känns skönt =)


- 36 grader

Huvva!! Imorse när jag vaknade kunde jag inte tro mina ögon, -30,4 stod tempen ute på, kallt som fan. Ja inte mkt att göra åt saken så gjorde mig klar för att fara på mötet kl 8. Väl på väg efter halva vägen så är de -36!!! Tycker verkligen de borde finnas en gräns för när butikerna kan hålla stängt. Ca 1 h o 45 min senare när jag är på väg hem igen så var de ju lite varmare, endast -31 grader. Kan inte tycka att de är ok för vissa söderut att klaga när de är några få grader minus när vi här uppe har världens vargavinter. Jaja vilket som så överlevde jag ju iaf en av svängarna till jobbet (har ju 1 kvar idag). Börjar jobba 16-19.15 sen igen, inte ok att måsta köra 8 mil tor 1 dag för att jobba 5 h...

Försöker få lite gjort när man enbart vistas på jobbet trots att man har 7 små hemma. De jag möts av när jag kommer hem på morronen är 6 valpar på golvet som har haft världens skitrunda, med de trevliga bemötandet så var de bara att börja plocka, skura och städa.

Äntligen har vi börjat kunna ge valparna lite foder så nu smäller de väl bara till så blir dom jätte stora. Måste hinna fota så mkt som möjligt så man aldrig glömmer den underbara tiden som är me de små liven.

Men nu efter lite bloggande så blir de att fortsätta med städandet och sen gå och mysa ner sig i valplådan ett tag :)


Over and out från ett jävligt kallt Brändön


Fredag!

Ja morgonen började på de mysigaste sättet, med små valparna. Tog ut dom ett tag på golvet med de fick jag illa nog sota för efteråt. De magiska med valpar verkar ju vara att nya underlag=nya platser att göra sina behov på. Så städning blev de med mascaran och pudret i högsta hugg. Så när man blir med valpar.

Ikväll blir de bio med älsklingen, 127 timmar har premiär så de var ett måste att få se. Hoppas den är så bra som de sägs. Och imorgon blir de den efterlängtade hotellvistelsen, blir att fira Alla hjärtans dag imorgon ist för på måndag. Hoppas på att bubbelpoolen är ledig så man kan mysa ner sig där med ett glas vin oxå.

Nu ett tag kvar innan man ska och hämta upp Patrik och sen movietime =)


The big day

Idag fick valparna pröva på torrfoder för första gången. Och de blev verkligen succé kan man säga, fick till slut hejda de små från att kasta sig över min lilla skål. Så nu blir de att vänja dom lite försiktigt eftersom med nån kula här och där.

Igår kväll var de oxå en stor dag, valparna fick komma ut och busa på golvet för första gång. Vilket liv de kan man säga och hela mattan blev totalt ''dammsugen'' av dom. Som väntat blev de mkt torka efter de små och även efter Vixie som blev så chockad av att dom var och sprang omkring så hon kissade oxå på golvet i ren protest. Här ska inga små råttor komma fram tänkte hon väl.

Funderar fortfarande på namn, håller fullständigt på att bli knäpp tror jag. Inte lätt att hitta på nått som verkligen passar till var och en. Så tips på några killnamn är ju aldrig fel att få.

Ikväll blir de demo hemma hos oss av Mia som ska dema nån hudmaskin som ska tabort fina linjer eller på svenska, rynkor! Ja vi får se hur de funkar, kanske blir att införskaffa en sådan om man nu ser pigg o fräsch ut efteråt.

Nu fortsätta med de roliga..


Inte många dagar kvar

Nu är de inte många dagar kvar till Alla hjärtans dag och lite planering är de dax att börja med. På jobbet är de fullt med alla hjärtans dags förslag till presenter. Och vad är bättre än att just ge till någon annan. 14 feb är en dag då man borde visa mera uppskattning till föräldrar, syskon, sambo och alla andra som betyder mkt för en. Och just detta har jag tänkt göra. Håller på att knåpa ihop ett litet paket som jag tänkte skicka ner till Umeå, mer än så säger jag inte ;)

Idag är de äntligen min lediga tisdag och har man får tid för att ta hand om all tvätt och dylikt. Herregud va man glömmer all tid och rum när man bara har ögon för de små. Blev en titt in till valparna så fort jag kom hem igår, huvudet värkte så tänkte att jag lägger mig en stund och vilar hos dom. De slutade med att alla valpar så lugnt kom och la sig runt mig. Jack la sig över min hals, Star tyckte att han ville ligga på kudden just i ansiktet på mig och resten kurade ihop sig bredvid. Så otroligt mysigt!

Har fortfarande jättesvårt att välja en valp, ligger vaken om nätterna och funderar. Just nu händer de så mkt kring dom och vissa börjar söka mera kontakt än andra. Tex Star som letar upp en direkt när man kommer till lådan och ska upp i famnen. Näe val av valp och namnen till dom är lättare sagt än gjort.

Nu ska jag försöka börja vara duktig för dagen och få så mkt som möjligt gjort.

Ha en skön dag i solen!!



3 veckor

Torsdagen började med en härlig promenad med vovvarna så Vixie skulle få komma ut och sträcka på sig lite, och nog var de alltid en pigg hund som sprang runt med sina 15 år i benen. Lite bilder från promenade kommer längre ner.

Söndag idag och valparna är nu hela 3 veckor. Livet i lådan är inte riktigt nog spännande så bara att öppna upp så de små liven får komma ut i ''stora världen''. Bus, bråk och små-skällande är de som hörs från valplådan och inte är man sen att inta ''Biblioteket'' för att se vad som sker där inne.

Idag väntar vi besök av valpköpare, så får se när de anländer och va de tycker om de små sötnosarna. Är ganska svårt att motstå de små gulliga ögonen. Hade även hit en tjej från Ängesbyn som köpte flygburen av mig och blev rätt sugen på en liten Border Collie oxå.

Gårdagen spenderades som planerat med min älskling i stan, blev frukost på Sub&Co och sedan iväg för shopping. Inhandlade som tänkt skinnjackan och en riktigt bra ögonkräm mot både torr hud och första ''tecknen''. Sen blev de en sväng förbi Audi och kan bara säga att när jag fyller år önskar jag mig en Q7a. Vidare till storheden för att köpa köksbord så nu får vi de nog till veckan då betalning och allt redan är gjort. =)

Nu blir de en titt i valplådan då valpköparna just är på väg. Bäst väcka upp de små liven så dom får kissa av sig ;)





Nöjda-Vixie på härlig morgonpromenad




Ninja har fått ledigt en stund från de små




En stolt mamma på promenad




Vixie poserar för kameran på 15års dagen




Soluppgång över Brändön




Valparna sover gott efter en del bus och besök


Vi ser, vi hör!!

De var så underbart att komma hem igår kväll. Kommer in till valparna och alla sover lungt och tyst, tänker inte så mkt på de så kläcker ur mig lite tyst: ''Hur mår mattes älsklingar?'' Ja och då kunde man ge sig den på att de blev liv i luckan eller ska man säga lådan. Alla börja gnälla hoppa upp mot kanten och skulle bara upp i famnen. Så slutsatsen blev den att nu både ser dom och hör riktigt bra!

Kvällen spenderades i stor i vardags rummet med 7 små valpar i alla fyras famnar och en trött Vixie vid fötterna. Tycker de är så underbart att pappa är så intresserad av att hålla på me de små så när han sitter och ser på tv så smyger han iväg och hämtar lilla Nikita. Får en känsla av att lilla Nikki nog blir pappas hund ganska så mkt, vem vet han kanske börjar med vallning han oxå.

Nu är de snart dax att åka och hämta Patrik, sen en hel ledig helg ihop. Får se vad de blir men en sväng på stan är då planerad inför imorrn, på inköpslistan står hittills:

Köksbord i ek
Skinnjacka från Vero Moda, vårens nya
Kanske skulle lyxa till de med nya underkläder
Ögonkräm mot rynkor (redan vid 20) bekymmrar mig nog lite för mkt..

Ha en skön fredagkväll =)


Vixie 15 år!

Ja inte var de många som trodde att våran Vixie skulle bli 15 år, speciellt inte efter november 2008. Då fick Vixie diagnosen att hon hade förkalkningar längs hela ryggraden och av de så kunde hon tappa känseln i ena benet och nästan bli ''tillfälligt förlamad'' i benet. Vi hade ställt in oss på hjärnblödning och att vi skulle ha sett hennes sista dagar. Mamma stod fast vid inga operationer på en 12 år gammal hund. Veterinären tyckte dock att vi skulle ge henne lite morfin i ett par dagar och avvakta och se, hon kunde ju ändå få några extra månader att leva smärtfritt. Efter en vecka var Vixie på benen igen och busade som aldrig förr med Ninja. Och nu i sommar så vallade hon lite oxå. All tid vi får med Vixie nu känns som bonus och nu 2½ år senare så känner man att de var bra att vi inte tog något förhastat beslut.

Vixie är en hund som verkligen alla tyckt riktigt bra om, hundrädda personer har hon hjälpt för att komma över sin rädsla och barn har hon mottagit med öppna ''tassar/ben'' :) Den hunden har varit som en sol i våra liv och alltid hjälpt till att muntra upp när de varit tungt.

Har man stått o pratat me nån så har hon kommit och satt sig mitt mellan och börjat gny, gnälla och till slut yla. Ja inte är de nån som fått missa henne precis.

De finns mkt som man vill skriva om den hunden, även kallat x2000 pga sin höga fart konstant, men nu får jag lugna mig lite.

Så stort Grattis till våran Vixie på 15-års dagen 3/2 -11




Vixie


RSS 2.0