Dygn 15 och de små börjar se världen

Ja på 11e dygnet så började ögonen öppnas på BC-armén och nu 4 dagar senare så har alla små nyfikna ögon. Valplådan har fått en högre kant runt om då de inte var
några som helst problem att ta sig över för dom.

Valparna har även börjat göra små försök till att sitta och gå lite smått men som de flesta vet så går de väldigt vingligt till, men oj så söta dom är!! Har riktigt svårt att slita mig därifrån för att göra nån nytta..

Man märker redan nu lite vilja hos de små, Patriks favorit som han så ''käckt'' kallar för ''Björnen'' (vilket jag aldrig skulle låta en valp heta) somnar lugnt i hans famn medans när han är hos mig bara skriker o river, få se va de blir av honom kanske en Patrik-valp ;)

Nu blir de att städa lite och göra sig och valparna färdiga för en ny arbetsdag

Lite nytagna bilder kommer ut oxå =)






En kram till bästaste brorsan




I närheten av brorsan så somnar Star lugnt




I ett tappert försök att rymma tog de stopp




Nog kan man sova gott bland syskon och tidningar, sporten var väl inte så jätte intressant




Patrik med sin favorit


Valparnas 4e dygn

Ja igår var en stooor dag för de små, en utflykt till Öjebyn och djurkliniken blev de eftersom att 2 av valparna föddes med sporrar på bakbenen. Så på morgonen före jobbet var de bara att packa in hela armén och Ninja för att bege sig söderut.

Väl på plats så gick allt rätt snabbt. Ninja skötte sig utomordentligt i väntrummet då hon kom fram till att börja morra och moppsa upp sig mot en Grand Danois är nog ingen bra idé. Småttisarna skrek sig igenom hela operationen på ca 20 min trots att bedövning var lagd, inte lätt att först bli tagna ifrån mamma och sen ska man lyftas i och få ont i benen, Huvva!! 1 stygn i vardera ben blev de på de små så nu är de bara vänta på att de ska läka och bli fint.

Aptiten är de inget fel på hos de små, äter, sover och växer som bara den. Första valpen hade från första till andra dagen ökat ca 40 g så de lär bli en riktig liten bjässe.

Sen kan man ju bara säga att lilla Nikita är i en klass för sig, rör mig inte och jag vill ligga själv är ungefär som hon är. Blir hon liknande i äldre ålder så blir de en bestämd liten dam de dära, så mamma får verkligen nått att sätta tänderna i.



Lite bilder på några av valparna, fler kommer senare med lite bättre skärpa






Första killen som tittade ut, även den enda av dom som inte har brunt i sig.
Börjar redan få längre päls än de andra :)





2an ut som redan börjat få en liten svart nos




Tredje killen med sina bruna bryn




Fjärde man ut och väldigt mkt brunt på denna krabat




Lille ''Star'' var en av de mindre valparna när han föddes




Lilla Nikita sover gott under vägningen




Hela armén mätta och belåta på fredamorronen


Dag 1

Ja då var valpningen över. Kl 23.15 kom sista valpen till världen med en viss hjälp, i övrigt gick de snabbt för henne att få ut dessa små, ca 30 min mellan varje höll hon.

De två första valparna var riktigt rejäla, både stora o starka bäggen på drygt 470 g. De två efter de var lite mindra på 361 g respektive 382 g sedan gick dom upp igen. När femte valpen kommit och ingen tjej då fick man börja tänka om lite, ska jag behålla en hane och pröva på de eller hur ska de bli. Ja, tankarna gick många genom huvudet och Ninja verkade världigt lugn så vi trodde de var över.

Kaffet sattes på och sjuka matte fick äntligen vila. Ändå sa nått mig att kolla till Ninja och så fick de bli, till min stora förvåning så var där på väg en till. Vilket oxå var dagens första tjej!! Namnet på henne fick bli Nikita eftersom jag bestämt skulle ge mamma en valp och de en liten tjej. Efter att Nikita kommit ut börja Ninja tvätta sig och låta valparna dia så vi började plocka lite lugnt i allt och gav henne vatten. Men så som en blixt från klar himmel så kikar en liten nos fram i lugnet ca 1 timme senare. Nosen kom fram och åkte tillbaka, ingen blåsa eller liknande. Ja herregud tyckte jag den lilla är ju död var min tanke.. Men livstecken visade den lilla krabaten men inget tecken på att han tänkt sig ut inte. När nosen började anta en viss blå färg så fick mamma rycka in och dra fram den lilla. Ninjas värkar var slut och valpens ben låg bakvända. När vi äntligen får ut honom så hoppades vi inte på för mkt, han satt fast ganska bra och nu ville han inte vara riktigt pigg. Nu ca 11 timmar senare är han som sina syskon pigg och stark. Får han leva så blir de nog min Jess skulle jag tro för någon Fly fick jag ju inte.



De flesta av valparna har blivit trefärgade och ska bli väldigt spännade att se vilken personlighet dessa kommer få. Som läget är just nu så är de tiken som har högst stämma av dom så får se va hon får för kul attityd =)

Här kommer de 3 första bilderna på valparna





Ninja vilar lugnt medans valparna får dia




Ninja myser med sina små




Stolta mamman poserar gärna på bild


Dygn 60 och nu börjar de

Ja nu har de då satt igång, Ninjas valpning. Försöker uppdatera facebook och bloggen för de intresserade som är nyfikna på de små. Bara hålla tummarna att de ska gå bra me allt. Blir att sova i omgångar för mig och mamma i natt, jag me min halsfluss och hon som ska till jobbet, kändes inte så väl planerat men man kan ju inte få allt här i världen.

Än så länge så kommer värkarna med några minuters mellanrum och en del vätska kommer oxå.

Mer kommer senare.


Dygn 59...

.. och tempen har sakta börjat gå ner. Igår låg den på 37,8 och idag på 37,5 så är ingen markant förändring men iaf åt rätt håll. Så nu håller vi tummarna och väntar me spänning =)


Nu är de snart nu

Dygn 58 idag och valparna rör sig som galningar. Helt otroligt när man kände dom o man blir ju bara nyfiken på hur dom kommer se ut. Mamma korthårig och svart/vit medans pappa är riktigt långhårig och trefärgad. Vill att dom små liven ska komma nu nu nu och att allt går utan problem.

Som de är just nu så ligger Ninjas temp på stadiga 37,7 grader så kan kanske ta nåra dagar till innan allt sätter igång. Lill-gumman ser mer ut som en kägla än en hund så måste lägga upp nåra bilder på henne i slutet.
 
Man märker verkligen att de är riktigt jobbigt för henne, Ninja låg i sin valplåda i stort sett hela tiden jag var där o kved, flåsade och var allmänt orolig och inte kan man ju klandra henne när hon har nåra mini-Ninjor som lever rövare i magen.

Själv blev de ett besök på jouren igår efter jobbet, utlåtandet blev en misstänkt halsfluss sen feber och en fruktansvärd ryggvärk gör inte saken bättre. Så idag blev de en dag hemma men imorrn tänkte jag pallra mig till jobbet.



Så nu till bilderna



Ninja bäddar för fullt




Lilla käglan





Inte de lättaste att få benen att peka åt samma håll när man är så stor




Mattes söta goa vovve =)















Catwoman

Ja va kan man säga, träffade en riktigt ovanlig tjej igår. Hade en inbokad sminkning igår em, hör en tjej surra me Mia när jag är på lunch

Tjejen: Jag hade bokat en sminkning

Mia: Ja välkommen, Mariah som ska sminka dig är tillbaka från lunch på 5 min så du kan hänga av och sätta dig.

T: Jag har klätt mig så varmt jag kunde me ull och linne.

M: Ahaa

Efter ca 5 min kommer jag ut efter att fått en bild i huvet av henne. Men vem kunde tro att de skulle stå en tjej me orange långklänning i linne och lång väst utanpå de i beigerutigt.. Sen var de konstant surr även trots jag försöker avsluta de.

Så mitt i alltihop kläcker hon ur sig att jag vann en talangjakt i sommras på P3.. Jasså tycker jag, va var de för tävling då? Att låta som en katt får jag till svar. Vad kan man svara på de?! Inte vet jag om jag velat erkänna de o vara stolt..

En stund senare när vi pratar färger så förklarar jag att de finns rätt många färger som kan skära sig mot orange. Sen kläcker hon ur sig att hon tänkte på att ta på sig neutrala färger och just därför hade valet landat på orange (apelsinorange)!!

Gillar spännande original, ingen dag är den andra lik!



Själv har jag lyckats bli förkyld eller nått igen, halsen och öronen känns vars dom sitter ovanligt nog. Och ryggen ska man nog inte ens fundera kring, har iaf fått en läkartid nu hos dom omöjliga läkarna.

Känns som att de blir väldigt fullt upp nu framöver och tiden för en förkylning finns inte, både jag o mamma försöker boka in allt som ska hinnas me innan valpningen, så på tisdag en efterlängtad massage!

Idag är Ninja inne på dygn 56 så nu är de inte länge kvar


Näe nu har jagen ambition om att orka diska innan de bär av mot jobbet och kanske plocka ihop lite, men de beror helt på va kroppen och huvet tycker om de så måste göra ett tappert försök nu =)



Bilder

Här kommer nåra bilder på ''tjockisen''


Ninja dygn 53

Lilla tjocka Ninja, dygn 53





Runda goa magen





Valpningslådan som pappa snickra ihop, ska snart inredas med tidningar och dylikt





Ninjas tanke om matte som satt henne i denna situation..





Nu blir de att bege mig mot sängen för att läsa lite valpningsbok =)


Gonatt!!




Dräktighetsundersökning

Äntligen hemma me Ninja igen. Har vart på röntgen för att se va som gömmer sig där inne. Och veterinären kunde se 5-6 valpar, så nu är de bara hoppas att alla är friska och välmående. Ninja i sin tur bara växer och nog är de en trött vovve som lägger sig nöjt brevi matte för att sova midda.

Hela natten spenderade hon i badrummet, sovandes i duschen. Blev mäkta förvånad när jag står ochh tvättar ansiktet på kvällen och Ninja traskar in, i vanliga fall kan man nästan få dra in hunden med våld för att hon ska ställa sig i duschen.

Valplådan är på plats, en riktigt snygg sådan, handdukarna är framtagna och journummret till veterinären är uppskrivet så nu är de bara dom sista småsakerna som ska ordnas så är vi redo för valpningen.

Tyvärr kan man ju inte totalt drunkna i allt detta mysiga kring ''tjock-ninja'' så dax att diska och skura och sen blir de att mysa ner sig i soffan me massa tidningar och sen baka muffins lagomt till älsklingen kommer hem :)


RSS 2.0