The last day with Jack

Ikväll kommer då Jacks nya familj och hämtar honom, Dan och Ingegerd. Usch så jobbigt de blir att skicka sista valpen och speciellt när man har haft honom i 2 veckor extra. Jack är en valp med mkt personlighet, helt utan tvekan de goaste och lugnaste valpen av dem alla. Hade verkligen önskat att jag valt att ha kvar honom, inte ofta man säger de om en annan valp. Alla som kommit och hälsat på och även alla valpköpare har velat ha just honom och jag är helt säker på att dem kommer bli så nöjd över honom.

Ska mot alla odds försöka mig på att baka en äppelkaka så vi har nått att bjuda på, blir en utmaning utan dess like då jag knappt klarar av att äta själv idag eller att skriva på datorn pga skakningar, nedsatt motorik i händerna och nästan ingen känsel. Och just nu är första gången jag säger att jag inte bryr mig många knop i mitt jobb. För ska jag leva me detta resten av livet kan jag bara säga att de inte är mkt värt livet då.

Messade Olivia i Lycksele som köpte Jess för nån dag sen och fick höra att hon aldrig mött en så livlig och påhittig valp nånsin han hade oxå lärt sig klättr över kompostgallret. Spännande, valptiden ska man ju komma ihåg. Sen messade jag Rebecka som köpt Tayson och han hade lärt sig och öppna kylskåpet, shit tänkte jag, vänta bara tills han blir vuxen och kan öppna de själv... Jack i sin tur lärde sig för ca en vecka att hoppa över skivan in till valplådan, ca 110 cm hög men de är då vilket som han ställer aldrig till med nått. Kan ju bara konstatera att jag fött upp riktiga ''masterdogs''!

Nu blir de att försöka få i sig en kopp kaffe, få valparna att lugna sig och sen ta chansen att vila lite själv oxå =)


Bjuder på en liten bild på våran underbare Jack





Onsdag

Tror jag håller på att bli fullständigt vansinnig på valparna just nu. 100% energiknippen har de förvandlats och jag tror för en stund att vi alla har glömt hur de var att ha smått i huset. Nu råkade ju fallet vara som sådant att 4 valpar lyckas vara på 8 olika ställen på en och samma gång. Alltid nått rackartyg har dom på g... Men de är lite tjusningen me valpar =)

Varit hos läkaren idag och from måndag så blir jag sjukskriven för ryggen. Var värre än dom trodde och läkaren avbröt undersökningen för att inte förvärra smärtan. Blir vila och mjukstarta träning och mera mat. Hoppas på att få de bättre innan sommaren så jag orkar träna vovvarna rejält.

Första matchen för Lule slutade med vinst i förlängningen och vilken seger säg! Bara 3 matcher kvar så är ni i final grabbar. Ska väl försöka gå på 1 hemmamatch denna säsong iaf, får dock se hur de blir me den saken med tanke på ryggen.

Nu ska jag försöka göra ett försiktigt ryck i badrummet och röja upp lite grann sen ut me alla fyrbentingarna igen

Voff!!


Allihopa sålda

Nu är alla valparna sålda men än har inte alla flyttat tack och lov. Igår var de lille Jess tur att pröva sina vingar och fick flytta till Olivia i Lycksele. Eftersom han aldrig hade träffat henne så blev de en stor omställning och när jag satte ner honom vid bilen åt dom så flydde han hem tillbaka till bron. De gjorde fruktansvärt ont när man kan se hur orolig valpen är och saknaden efter mamma och syskon blir mera påtaglig. Jag hoppas med hela mitt hjärta att han får de toppen bra, Olivia verkade som en glad och positiv tjej med fötterna på jorden och hade sen tidigar en kusin till Ninja.

Tror verkligen inte att jag utsätter mig för samma sak igen att måsta skiljas från alla valpar, så blir nog att köpa färdiga valpar hädan efter... Ikväll är de Taysons tur, är själv alldeles slut efter alla förväl så får väl se hur detta går. Mår riktigt dåligt för att skicka de små liven, men som sagt är de livets gång..

Fick dessutom min nya mobil igår men har verkligen inte ens orkat öppna kartongen när vi skulle skicka Jess så får väl bli nån dag i helgen eller liknande.

Annars så går väl livet sin gilla gång hemma på gården. Tyvärr fick jag veta att min rygg blivit sämre igen så nu vill dom få mig sjukskriven, medicinerad och röntgad på nytt. Har haft oturen att börja tappa känseln i båda benen och ena armen så nu börjar de brinna i knutarna. Får se hur vi ska gå vidare med detta, går för närvande inte att träna upp eftersom hela nervsystemet är helt slut så måste de vilas upp först..


Live today because tomorrow is not promised!


Dagen D är kommen

Ja usch vilken jobbig kväll de var igår! Som sagt så har valparna hunnit bli 8 veckor och de är dags att pröva sina vingar och flytta hemifrån. Först ut var Jay som skulle till Nina, lugnaste valpen dvs. Jag grät och grät, sen när jag ser Jay riktigt springa me dom mot bilen så kändes de ju lite bättre iaf. Som tur är så får jag träffa honom redan imorgon på veterinärbesiktningen. Messa Nina på kvällen och tydligen så hade Jay varken gnällt eller verkat orolig, sov lugnt i hennes knä.

Sen fortsätter veckan i ungefär samma anda, imorrn kommer en tjej från Lycksele för att kolla på Jess och på torsdag kommer Rebecka, Lotta och Pontus och hämtar hem sin lille Tayson. Lille Jack ska få bo kvar några extra veckor hos oss och inte har man nått emot de, han är redan nu som en gammal vovve, lugn o tyst.

Idag blir de jobb 12-16 sen sjukgymnasten och sen vidare hem för att röja upp lite och fixa i ordning alla papper inför veterinären imorrn. Blir nog tvungen att gå loss på valparnas klor en sväng till så de ser bra ut.

Nu städa upp köket o hallen efter valparna =)


Aud Stokman

Ja nog finns de fruktansvärda människor ute i världen. Fick ett varnings mail via min annons på valparna om just denna kvinna från Norge som fått en dom som gör att hon inte har rätt att äga hundar pga djurplågeri. Men då domen föll sa hon i rätten att hon skulle flytta direkt till Sverige för att då kunna fortsätta med att bedriva avel här. Just nu har hon börjat annonsera efter nya hundar och försöker även köpa valpar till sin nya kennel. Är man intresserad av att läsa mer om henne och varna andra som bedriver avel så finns de väldigt mkt om man googlar Aud Stokman.

Från de ena till de andra så fick valparna komma ut i solen en sväng igår och busa me sin mamma. Och vilket bus de var, Ninja blev som en helt ny hund och riktigt lekte me dom. Som tur var hann jag filma dom så nu är även de förevigat. De små liven växer så de knakar och blir bara busigare och busigare. Hittade bort rivna tapeter här om dagen så en stor renovering av huset blir när dom busigast flyttar.

Nu ska jag fortsätta min lördag så jag får komma hem till både man o valpar!


Soliga hälsningar bunkern!


RSS 2.0